pcr

 

Poštovani putnici,

Shodno novim odlukama Vlade Republike Egipat i obaveznom posedovanju negativnog PCR testa za putovanja čija je realizacija od 01.09.2020. i kasnije, obaveštavamo putnike da je moguće obaviti testiranje u zakazanom terminu posredstvom agencije Plana Tours. Testiranje je obavezno za sve izuzev za decu uzrasta do 5.99 godina.

Radi mera prevencije i očuvanja zdravlja kako putnika tako i naših zaposlenih, PCR testiranje će se vršiti u referentnim laboratorijama i u nadležnim institucijama u Beogradu. Testiranje će se vršiti za grupe koje putuju sredom, petkom, subotom i nedeljom 48 sati pre putovanja. Izdavanje rezultata se vrši putem e-maila direktno putniku. Potrebno je da se putnici izjasne najkasnije 5 dana pre početka putovanja da li žele da se testiraju u grupnom terminu zakazanom putem agencije. Potrebno je sledeće: da je rezervacija izvršena i plaćena posredstvom agencije Plana Tours, da su putnici državljani RS, JMBG putnika, kontakt telefon i mail adresa putnika. Troškove testiranja snose putnici, s tim da će agencija Plana Tours svim putnicima dati besplatan VAUČER od iznosu od 50 eura (u dinarskoj protivvrednosti) koji se može iskoristiti do 31.12.2021 za neki od čarter letova iz naše ponude!

O terminu putnici će biti blagovremeno obavešteni.
Svi putnici prilikom testiranja kod sebe moraju imati važeći lični dokument i kopiju uplatnice:

uplatnica

 

Počevši od 1. jula 2020. godine, svi putnici koji ulaze u Republiku Grčku, dužni su da ispune Passenger Locator Form - PLF (link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/) najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi boravka tokom boravka u Grčkoj.

Nakon popunjavanja PLF obrasca putnici će na email dobiti QR kod koji će (odštampan ili na svom mobilnom telefonu) morati da prikažu prilikom ulaska u zemlju.

Na osnovu očitanog QR koda zdravstveni tim će odlučiti da li će se obaviti testiranje ili će putnici bez dodatnog zadržavanja nastaviti put.

Putnici kojima se obavi testiranje na novi koronavirus SARS-CoV-2 u obavezi su da ostanu u samoizolaciji na adresi svog krajnjeg odredišta u Grčkoj. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je test pozitivan. Po završetku skrininga putnici ulaze u Grčku, primajući uputstva o samoizolaciji dok se ne objave rezultati njihovog skrininga.

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko / socijalno distanciranje).

 

Dodatne Informacije:
Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke propisao je sledeće protokole za putnike koji dolaze u ovu zemlju, a sve mere važe od 1. Jula

 

Protokol za putnike koji dolaze avionom
• Dolazak putnika.
• Odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika.
• Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola). Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu.
Svi putnici moraju se pridržavati svih potrebnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

 

Protokol za putnike koji dolaze brodom
• Dolazak putnika koji idu peške do glavnog ulaza
• Putnici koji dolaze u vozilima preusmeravaju se do posebnog ulaza
• Odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika.
• Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na ulaz u zemlju. Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu. Po završetku skrininga dozvoljen im je ulazak u zemlju.
Svi putnici moraju se pridržavati svih potrebnih preventivnih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

 

Protokol za putnike koji dolaze kopnom
• Dolazak putnika na kontrolni punkt. Sva lica koja ulaze u zemlju moraju po dolasku predati popunjeni PLF obrazac.
• Obavljaju se pasoška i carinska kontrola, a kontrolori proveravaju QR kod svakog putnika.
• Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na ulaz u zemlju, naravno, uz poštovanje svih mera prevencije. Ako se pojave simptomi respiratorne infekcije, putnici moraju odmah da se obrate Operativnom centru nacionalne zdravstvene organizacije (EODI). Ako osobe koje dolaze stižu u Grčku planiraju da se zaustavljaju na više mesta u zemlji, moraju to prijaviti, uz svoje prvobitno odredište i plan puta za narednih 7 dana.

 

Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je neko pozitivan na koronavirus.

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko/socijalno distanciranje).

Link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/

European Trade Union Committee for Education

etuce1
BELGRADE TOURS
 

The European Trade Union Committee for Education (ETUCE) is the teachers' social partner at European level and a defender of teachers' interests to the European Commission. ETUCE was established in 1977.
In November 2010 a new European Structure was adopted by the Extraordinary Conference / General Assembly, at which ETUCE became an integrated part of Education International, EI. ETUCE is now the EI Regional Structure in Europe.
Following the new structure, ETUCE represents 131 teachers' unions in 48 countries. In total numbers, ETUCE represents 11 million members all over Europe.
ETUCE is composed of national trade unions of teachers and other staff in general education - early childhood education, primary education, secondary education, vocational education and training as well as higher education and research. ETUCE is also a European Trade Union Federation of the European Trade Union Confederation (ETUC).

 

dugme tours          restourants

Obaveštenje - Covid 19

Prilikom otpočinjanja rada poslovnica striktno ćemo primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja https://www.zdravlje.org.rs/index.php/covid19 [1] sa
ciljem zaštite putnika i zaposlenih.

 

Kako smo Vas već ranije obavestili putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021 god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva, ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

 

O svim daljim aktivnostima bićete blagovremeno informisani

Last minute

Newsletter prijava

Budite u toku sa najnovijim ponudama, saznajte na vreme za najpovoljnije aranžmane.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Poslovnica Beograd

Nušićeva 21,

Radno vreme: 10 - 17h
Subotom: ne radimo

 

011/ 655-8668

011/ 655-8669

 011/ 655-7014

Poslovnica Novi Beograd

Đorđa Stanojevića 11đ lokal 9

Radno vreme: 10 - 17h
Subotom: ne radimo

 

011/ 6557012

011/ 6557013

Poslovnica Velika Plana

Momira Gajica 1,

Radno vreme poslovnice: 09h-16h
Subotom: ne radimo

 

026 / 514-222, 514-776,

026 / 514-598, 4150018 i 4150019,

avio karte 026 / 4150017